Livet giver mening i et botilbud for udviklingshæmmede

Et meningsfuldt liv med en passende mængde glæder og udfordringer, må være det vi alle efterstræber, uanset vores udgangspunkt. Der skal være vægt på alt det positive og være flest af de fornøjelige dage, hvor vi føler at vi er på helt rette hylde og kort og godt, har det rart med os selv og omgivelserne. Følelsen af at høre til, og være en vigtig del af et fællesskab, der hvor vi befinder os, er af stor betydning. En god balance i hverdagen og særlige øjeblikke fyldt med virkelyst og fine oplevelser præget af succes, er nøglen til en god livskvalitet for flertallet og selve målet for botilbud for udviklingshæmmede.

Botilbud for udviklingshæmmede der vil flytte hjemmefra

Et springende punkt i voksenlivet, kommer den dag man forlader reden og flytter hjemmefra. Det er krævende at stå på egne ben, men også rart selv at få ansvaret for sin tilværelse. Man vokser med opgaverne, men skal helst ikke knække nakken undervejs. For en del unge mennesker, er dette dog en lidt for stor mundfuld og de har derfor brug for den ekstra tryghed, hjælp og naturlige deling af ansvar, som botilbud for udviklingshæmmede tilbyder. Her tages udgangspunkt i den enkeltes kompetencer og støttes op om at skabe et så selvstændigt og meningsfuldt liv, som overhovedet muligt. Det giver selvtillid og værdighed, når far og mor ikke længere er de primære voksne til at guide i voksenlivets mange facetter. Alle trives bedst, når de får muligheden for at være i fællesskab med jævnaldrende og ligesindede.

Der er mange forskellige typer botilbud for udviklingshæmmede

Der findes en stor mængde botilbud for udviklingshæmmede i Danmark, de har hvert deres særpræg, men fungerer alle i dagligdagen med henblik på et værdigt og spændende voksenliv for deres beboere. Få information i den lokale kommune om mulighederne.